FAQ | Huishoudens

Over de slimme energiemeter

Ja, om de dongle te kunnen gebruiken heb je een slimme meter nodig. Deze krijg je gratis van de netbeheerder. Heb je nog geen slimme meter, dan kun je deze aanvragen bij je netbeheerder. Let op: vraag je een slimme meter aan, dan zijn daar kosten aan verbonden. De hoogte van de kosten verschilt per netbeheerder.

Iedereen in Nederland krijgt gratis van zijn netbeheerder een slimme meter. De meters zijn wit en hebben een digitaal scherm. Meer informatie over de slimme meter.

Als je slimme meter wordt vervangen, verbindt de dongle dan gelijk met je nieuwe meter.

Dat kan! Daarvoor kun je deze P1-poortsplitter gebruiken. Let op: Niet alle P1-poortsplitters zijn geschikt om het signaal goed te verdelen, we kunnen alleen garanderen dat het werkt met de splitter in onze webshop.

Om de P1-poortsplitter te gebruiken sluit je de dongle aan op de ‘Slave’-poort van de splitter, het andere apparaat kan in de ‘Ander’-poort. Met een splitter heeft de dongle altijd voeding naar een stopcontact nodig, bestel dus ook deze adapter als je geen geschikte adapter thuis hebt.

Nee, de dongle werkt onafhankelijk van je energieleverancier. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit. Ook tussentijds overstappen van energieleverancier is geen probleem!

Over de dongle

1/ Een slimme energiemeter, die krijg je gratis van je netbeheerder.

2/ Een smartphone, om de Dongle Connect app te kunnen gebruiken.

3/ WiFi (tot aan de meterkast): zodat de gegevens van je slimme meter naar de app verstuurd kunnen worden.

4/ Een activatiebon van je leverancier

Dat doe je heel eenvoudig via de Dongle Connect app. Volg de stappen op de appeltje-eitje pagina en je dongle is binnen 2 minuten verbonden.

Dit zie je aan het serienummer onder (of naast) de streepjescode. Kijk op de pagina over slimme meters voor meer informatie.

Via het lampje laat de dongle weten of alles goed gaat, of dat er iets aan de hand is.

Check je kleur op dongle-connect.com/kleuren.

Als dit een micro-USB-adapter van ‘5V=1000mA’ is kan dit. Gebruik dan je eigen micro-USB-adapter. Dat is beter voor het milieu, en je portemonnee 🙂

De dongle verstuurt de gegevens van jouw slimme meter beveiligd via ons softwaresysteem naar het systeem van je leverancier.

Voor analysedoeleinden worden je gegevens geanonimiseerd opgeslagen, dit is dus nooit te herleiden naar jou.

Alle gegevens worden door de dongle verzameld en versleuteld over een beveiligde verbinding naar de servers verstuurd.

Geef de dongle dan terug aan je leverancier, of neem contact met ons op via support@dongle-connect.com dan kunnen wij je dongle hergebruiken.

Over de Dongle Connect app

De Dongle Connect app is te downloaden voor iOS (iPhones) en voor telefoons met Android.

– Je krijgt inzicht in je realtime elektriciteitsverbruik.


- Je krijgt realtime inzicht in watt je teruglevert als je zonnepanelen hebt.

– Je energiedata wordt realtime gedeeld met je leverancier

De Dongle Connect app wordt continue verbeterd. Dat betekent dat er af en toe een update beschikbaar is. Veel mensen hebben hun telefoon zo ingesteld dat apps automatisch geüpdatet worden. Als dat bij jou het geval is, dan zal de nieuwste versie automatisch op je telefoon staan. Als jij automatische app-updates uit hebt staan, moet je zelf naar de App Store of Play Store om de nieuwste versie te downloaden.

Nee, met de Dongle Connect app zie je alleen watt je teruglevert aan het stroomnet: dit is je opgewekte zonne-energie die je op het moment van opwekken niet zelf gebruikt en daarom teruglevert aan het stroomnet.

Kijk op deze pagina hoe je het 2.4GHz wifi-netwerk kan aanzetten voor de meest voorkomende dual-band routers.

Help

Geen probleem, je lost het op door de wifi opnieuw in te stellen op de dongle.

Dat doe je eenvoudig met de Dongle Connect app. Ga naar de ‘Instellingen‘ pagina en klik op de link ‘Connect nieuwe dongle’, doorloop nu de stappen van het aansluitproces.

Geen probleem, je lost het op door de wifi opnieuw in te stellen op de dongle.

Dat doe je eenvoudig met de EARN-E app. Ga naar de ‘Instellingen‘ pagina en klik op de link ‘Connect nieuwe dongle’, doorloop nu de stappen van het aansluitproces.

Je kunt de dongle meenemen, en gebruiken op je nieuwe adres als er een slimme meter is.

Is er geen slimme meter op je nieuwe adres, vraag die dan aan bij je netbeheerder.

Staat je vraag er niet bij, neem dan contact op via  support@dongle-connect.com. Dan lossen we het samen op!

Staat het antwoord op je vraag er niet bij?

Stel je vraag via support@dongle-connect.com