Geen appeltje-eitje?

Erg vervelend! Maar we geven niet op 💪🏼

Haal tussen iedere poging wel even de dongle van de stroom zodat deze kan herstarten. Op earn-e.com/help staan aanwijzing per Error-melding. Mocht dat het probleem niet oplossen of heb je een ander probleem? Check dan het onderstaande:

WiFi gegevens

Check eerst of je telefoon/tablet wel is verbonden met het WiFi-netwerk waarmee je de dongle wilt verbinden. En dat dit netwerk ook verbinding heeft met het internet door bv. naar een internetpagina zoals www.nos.nl te gaan. Is je telefoon/tablet verbonden met 3G/4G/5G, verbindt dan met je WiFi-netwerk.

Is je telefoon/tablet verbonden en heeft het internet; dubbelcheck dan je WiFi-gegevens. Heb je tijdens het aansluitproces het juiste WiFi-netwerk geselecteerd uit de voorgesteld lijst en daarbij het juiste WiFi-wachtwoord ingevuld? Je kunt tijdens het invullen van je wachtwoord op het icoontje van het oog klikken om te zien wat je invult.

Als er iets mis is met je WiFi-gegevens dan wordt dit vaak weergeven in de app als een ‘Error 202’.

WiFi-frequentie

Op de dongle zit enkel een 2.4GHz antenne, als jij thuis je WiFi-router hebt ingesteld op alleen 5GHz dan kan de dongle jouw WiFi-netwerk niet vinden. Schakel in dit geval je 2.4GHz signaal in, het is vereist dat het 2.4GHz signaal is ingeschakeld om de dongle te verbinden.

Standaard zendt een WiFi-router altijd een 2.4GHz netwerk uit. Meer informatie: earn-e.com/wifi

Installeer de dongle in de buurt van de WiFi-router

De antenne op de dongle is goed maar niet zo goed als die in je telefoon/tablet. Om er zeker van te zijn dat de problemen tijdens het aansluiten niet aan een te zwak/instabiele WiFi-verbinding kan liggen kun je proberen de dongle aan te sluiten in de buurt van je WiFi-router.

Sluit de dongle aan middels een micro-USB-adapter in de buurt van de router en doorloop het aansluitproces. Als er een groen/blauw lampje gaat knipperen op de dongle dan is de dongle juist verbonden met je WiFi-netwerk. Je kunt nu de dongle uit het stopcontact halen en verbinden met de slimme meter, je hoeft het aansluitproces nu niet nogmaals te doorlopen.

Meerdere WiFi-punten?

Heb je thuis meerdere WiFi-punten (acces-points) dan kan dit problemen veroorzaken tijdens het aansluitproces. Schakel tijdens het aansluitproces alle overbodige WiFi-punten tijdelijk uit.

VPN-dienst

Maak je gebruik van een door VPN-beveiligde WiFi-verbinding? Zet deze dan tijdelijk uit tijdens het aansluitproces.

Dubbelcheck QR-code

In een heel zeldzaam geval wil het weleens voorkomen dat tijdens de productie de verkeerde QR-code-sticker op de verkeerde dongle is geplakt.

Controleer dit door de QR-code te scannen en de laatste 4 karakters te onthouden. Voorzie nu de dongle van stroom zodat er een blauw lampje gaat branden en check of er een WiFi-netwerk zichtbaar is dat begint met ‘Dongle-‘, komen de laatste 4 karakters overeen met de laatste 4 karakters van de QR-code dan is het juist. Komen deze niet overeen neem dan contact op met support@dongle-connect.com

Dit kan nooit kwaad

Probeer het aansluitproces eens met een andere telefoon of tablet
– Herstart je telefoon of tablet
– Herstart je WiFi-router
– Check of je de laatste versie van de EARN-E app hebt
>> iOS (Apple) > apps.apple.com/us/app/earn-e/id1512133211?ls=1
>> Android > play.google.com/store/apps/details?id=com.earne
– Check in je telefoon-instellingen of je de EARN-E app toestemming tot je camera & locatie hebt gegeven.